Europa Conference League

Φοβερό deja vu: ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός συναντούν τις ίδιες ομάδες για πρώτη φορά μετά το 2010!

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσουν Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα, αμφότεροι για πρώτη φορά μετά το 2010.

Η κλήρωση των «16» του Conference League έβγαλε αντιπάλους στα μέτρα, θεωρητικά, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, με τους Θεσσαλονικείς να αντιμετωπίζουν την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και τους «ερυθρόλευκους» τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αμφότερες έχουν ξαναβρεθεί στο διάβα των δύο ελληνικών ομάδων και μάλιστα την τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό, ήταν με λίγους μήνες διαφορά!

Βλέπετε, το καλοκαίρι του 2010 οι Πειραιώτες είχαν αντιμετωπίσει τους Ισραηλινούς στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και είχαν αποκλειστεί στα εκτός έδρας γκολ.

Στο πρώτο ματς, οι Πειραιώτες είχε επικρατήσει 2-1 με ανατροπή στο Καραϊσκάκη χάρη σε γκολ των Ζαϊρί και Ρόμενταλ, όμως είχαν χάσει 1-0 στη ρεβάνς, μένοντας εκτός Ευρώπης. Ήταν οι πρώτοι μήνες του Βαγγέλη Μαρινάκη στο κλαμπ, με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού να απομακρύνει στη συνέχεια τον Έβαλντ Λίνεν και να επαναφέρει τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτή ήταν και η τελευταία σεζόν που οι Πειραιώτες δεν είχαν παίξει στην Ευρώπη το φθινόπωρο.



Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ τα είχε πάει εξαιρετικά στο Europa League λίγους μήνες μετά. Οι Θεσσαλονικείς είχαν φτάσει στους ομίλους μετά τη σπουδαία πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε στα playoffs και είχαν κληθεί να αντιμετωπίσουν Βιγιαρεάλ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Κλαμπ Μπριζ, κατακτώντας τη δεύτερη θέση πίσω από τους Ισπανούς.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι με τον Μάριο Μπερέτα, που είχε αντικατασταθεί πριν καν το ντεμπούτο του από τον Παύλο Δερμιτζάκη και εν συνεχεία είχε έρθει ο Μάκης Χάβος, όμως είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ευρώπη και είχε κάνει το 2/2 ενάντια στους Κροάτες, πετώντας τους εκτός συνέχειας.

Στο εντός έδρας ματς, για τη 2η αγωνιστική, το γκολ του Ίβιτς στο 56’ είχε δώσει τη νίκη, 1-0, στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε σφραγίσει την πρόκριση στο φινάλε της φάσης των ομίλων, περνώντας με 1-0 από το Μάξιμιρ με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 60’.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x